пиво

KELLERBIER

ABV
ABV = Alcool după volum. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare conținutul de alcool al băuturii.

4.7 %

IBU
IBU = Unități internaționale de amărăciune. Aceasta este o scară a amărăciunii de la 0 la 100. Amărăciunea este percepută diferit de diferite persoane, dar numărul IBU arată direcția generală: cu cât IBU este mai mare, cu atât mai multă amărăciune.

10

OG
OG = Gravitația originală - gravitația berii. Este indicat sub forma unui număr de trei sau patru cifre, prin care amatorii determină dacă berea este densă sau nu.

11 °P

EBC
EBC = (European Brewing Convention) - standarde de fabricare a berii la nivel european, care sunt stabilite prin convenția berarii europene. Această abreviere se referă în principal la intensitatea culorii malțului.

8

Kellerbier este o bere tânără nefiltrată, concepută pentru a fi băută în cantităţi mari. A început să fie preparată în Franconia, ca un  lager cu  gust mai ușor și mai relaxant. Datorită absenței filtrării, are o consistenţă mai  densă, aromă ușoară a boabelor, cu nuanţe  de pâine albă, amărăciune ușoară și aromă de hamei nobil german.