пиво

OKTOBERFEST

ABV
ABV = Alcool după volum. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare conținutul de alcool al băuturii.

6.1 %

IBU
IBU = Unități internaționale de amărăciune. Aceasta este o scară a amărăciunii de la 0 la 100. Amărăciunea este percepută diferit de diferite persoane, dar numărul IBU arată direcția generală: cu cât IBU este mai mare, cu atât mai multă amărăciune.

20

OG
OG = Gravitația originală - gravitația berii. Este indicat sub forma unui număr de trei sau patru cifre, prin care amatorii determină dacă berea este densă sau nu.

14 °P

EBC
EBC = (European Brewing Convention) - standarde de fabricare a berii la nivel european, care sunt stabilite prin convenția berarii europene. Această abreviere se referă în principal la intensitatea culorii malțului.

12

Oktoberfest, cunoscută și sub numele de Festbier sau Märzen, este o bere blondă tare de culoarea chihlimbarului, perfectă pentru vremea caldă de toamnă. Berarii de la Keller Holz au preparat o nouă versiune de Oktoberfest cu șase luni înainte de eveniment, pentru a-i permite să se maturizeze. În acest an, au fost alese sorturile de hamei Taurus și Saphir, care conferă berii o aromă de hamei ierbos picant cu nuanțe de lămâie și echilibrează gustul bogat de malț și caramel cu o amărăciune delicată.