пиво

IPA

ABV
ABV = Alcool după volum. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare conținutul de alcool al băuturii.

6.1 %

IBU
IBU = Unități internaționale de amărăciune. Aceasta este o scară a amărăciunii de la 0 la 100. Amărăciunea este percepută diferit de diferite persoane, dar numărul IBU arată direcția generală: cu cât IBU este mai mare, cu atât mai multă amărăciune.

50

OG
OG = Gravitația originală - gravitația berii. Este indicat sub forma unui număr de trei sau patru cifre, prin care amatorii determină dacă berea este densă sau nu.

14 °P

EBC
EBC = (European Brewing Convention) - standarde de fabricare a berii la nivel european, care sunt stabilite prin convenția berarii europene. Această abreviere se referă în principal la intensitatea culorii malțului.

11

Indian Pale Ale este unul dintre cele mai populare stiluri de bere artizanală. IPA a intrat în istorie datorită coloniilor britanice din India și dificultăților de transport. În bere se adăuga mai mult hamei, care avea rolul de conservant natural. Astăzi, versiunea americană a IPA a devenit mai populară,fiind folosite soiuri de hamei din Lumea Nouă. IPA a preluat mai mult din caracterul hameiului, având un nivel ridicat de amărăciune, dar şi și arome de citrice, fructe tropicale și cetină. Se combină în mod ideal cu preparate din carne la grătar, fripturi, cu orice fel de mâncare cu gust intens și chiar cu deserturi, care oferă un contrast dintre dulce și amărui.