пиво

KOLSCH

ABV
ABV = Alcool după volum. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare conținutul de alcool al băuturii.

5.6 %

IBU
IBU = Unități internaționale de amărăciune. Aceasta este o scară a amărăciunii de la 0 la 100. Amărăciunea este percepută diferit de diferite persoane, dar numărul IBU arată direcția generală: cu cât IBU este mai mare, cu atât mai multă amărăciune.

17

OG
OG = Gravitația originală - gravitația berii. Este indicat sub forma unui număr de trei sau patru cifre, prin care amatorii determină dacă berea este densă sau nu.

13 °P

EBC
EBC = (European Brewing Convention) - standarde de fabricare a berii la nivel european, care sunt stabilite prin convenția berarii europene. Această abreviere se referă în principal la intensitatea culorii malțului.

5

Kölsch este răcoritoare și transparentă în mod impecabil, de obicei,cu un caracter foarte subtil de fructe și hamei. Din punct de vedere istoric, stilul își are originea în vestul Germaniei, în orașul Köln, la începutul secolului al XX-lea, când au început să se folosească filtre noi în fabricarea berii, obținând transparența berii. Berea curată și revigorantă se potriveşte ușor cu preparate din carne de  rață, carne de porc, salate ușoare și deserturi cu fructe.