пиво

LEZAK

ABV
ABV = Alcool după volum. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare conținutul de alcool al băuturii.

4.2 %

IBU
IBU = Unități internaționale de amărăciune. Aceasta este o scară a amărăciunii de la 0 la 100. Amărăciunea este percepută diferit de diferite persoane, dar numărul IBU arată direcția generală: cu cât IBU este mai mare, cu atât mai multă amărăciune.

17

OG
OG = Gravitația originală - gravitația berii. Este indicat sub forma unui număr de trei sau patru cifre, prin care amatorii determină dacă berea este densă sau nu.

10 °P

EBC
EBC = (European Brewing Convention) - standarde de fabricare a berii la nivel european, care sunt stabilite prin convenția berarii europene. Această abreviere se referă în principal la intensitatea culorii malțului.

5

“Bere cu caracter ceh”

Un lager ușor în stil ceh, sau cum l-ar numi însăși cehii – ”ležák”, sec, cu o aromă răcoritoare de hamei atec, la baza berii fiind malțul Weyermann - Bohemian Pilsner - fabricat din orz ceh autentic de soiul Hanka. Acest ”ležák” este preparat folosind metoda tradițională de fierbere sau decoct, care implică îndepărtarea părții groase a plămădirii de trei ori în timpul zdrobirii și fierberea acesteia, ceea ce oferă o aromă și un corp bogat, chiar dacă concentrația este mică. Berea este destul de bine saturată cu dioxid de carbon și dobândește proprietatea pe care cehii o numesc rzhis. Este senzația de furnicături pe vârful limbii, asemenea unei bomboane frizante.