пиво

OATMEAL STOUT

ABV
ABV = Alcool după volum. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare conținutul de alcool al băuturii.

6.0 %

IBU
IBU = Unități internaționale de amărăciune. Aceasta este o scară a amărăciunii de la 0 la 100. Amărăciunea este percepută diferit de diferite persoane, dar numărul IBU arată direcția generală: cu cât IBU este mai mare, cu atât mai multă amărăciune.

30

OG
OG = Gravitația originală - gravitația berii. Este indicat sub forma unui număr de trei sau patru cifre, prin care amatorii determină dacă berea este densă sau nu.

14 °P

EBC
EBC = (European Brewing Convention) - standarde de fabricare a berii la nivel european, care sunt stabilite prin convenția berarii europene. Această abreviere se referă în principal la intensitatea culorii malțului.

75

Stout este un tip de bere brună cu fermentare superioară, făcută cu malț prăjit. Cuvântul "stout" a fost folosit pentru prima dată în denumirea berii în anul 1820 de către compania Guinness pentru tipurile sale de porter şi stout. O bere neagră, opacă, cu un gust pronunțat de ars, asemănătoare cu cafeaua neagră și ciocolata, cu o textură cremoasă și amărăciune moderată. Stout are un gust profund și bogat, așa că se potrivește bine cu carnea la grătar, fructele de mare și deserturile bogate în ciocolată.