пиво

BARREL AGED RYE WINE

ABV
ABV = Alcool după volum. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare conținutul de alcool al băuturii.

12 %

IBU
IBU = Unități internaționale de amărăciune. Aceasta este o scară a amărăciunii de la 0 la 100. Amărăciunea este percepută diferit de diferite persoane, dar numărul IBU arată direcția generală: cu cât IBU este mai mare, cu atât mai multă amărăciune.

44

OG
OG = Gravitația originală - gravitația berii. Este indicat sub forma unui număr de trei sau patru cifre, prin care amatorii determină dacă berea este densă sau nu.

28 °P

EBC
EBC = (European Brewing Convention) - standarde de fabricare a berii la nivel european, care sunt stabilite prin convenția berarii europene. Această abreviere se referă în principal la intensitatea culorii malțului.

21

Rye Wine, un „ale” englezesc puternic și dens, în traducere „vin de secară”, este o continuare firească a predecesorului său, Barley Wine. Termenul „Wine” din denumire nu indică prezența strugurilor, ci tăria similară cu cea a unui vin – 12%. Această bere a fost maturată timp de 12 luni în butoaie de stejar care au conținut divin moldovenesc, ceea ce i-a îmbogățit și complicat gustul. Rye Wine ne întâmpină cu arome de fructe cristalizate și caramel, iar mai apoi se deschide cu nuanțe de stejar și vanilie. Malțul de secară conferă berii o consistență foarte densă, aproape vâscoasă, accentuată de dulceața și notele sale condimentate.