пиво

Imperial Red IPA

ABV
ABV = Alcool după volum. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare conținutul de alcool al băuturii.

9.0 %

IBU
IBU = Unități internaționale de amărăciune. Aceasta este o scară a amărăciunii de la 0 la 100. Amărăciunea este percepută diferit de diferite persoane, dar numărul IBU arată direcția generală: cu cât IBU este mai mare, cu atât mai multă amărăciune.

80

OG
OG = Gravitația originală - gravitația berii. Este indicat sub forma unui număr de trei sau patru cifre, prin care amatorii determină dacă berea este densă sau nu.

20 °P

EBC
EBC = (European Brewing Convention) - standarde de fabricare a berii la nivel european, care sunt stabilite prin convenția berarii europene. Această abreviere se referă în principal la intensitatea culorii malțului.

28

O bere IPA robustă, cu o culoare roșie nobilă, în prepararea căreia a fost utilizată metoda hopului continuu, baza căreia este împărțirea hameiului în 20 de fracții, care se adaugă la fierbere timp de 60 de minute. Au fost folosite soiurile de hamei Australian Topaz, American Amarillo și Simcoe care i-au predat berii o amărăciune profundă și bogată, aromă de pin, ierburi amare și citrice.