пиво

STOLLEN DOPPELBOCK

ABV
ABV = Alcool după volum. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare conținutul de alcool al băuturii.

8.5 %

IBU
IBU = Unități internaționale de amărăciune. Aceasta este o scară a amărăciunii de la 0 la 100. Amărăciunea este percepută diferit de diferite persoane, dar numărul IBU arată direcția generală: cu cât IBU este mai mare, cu atât mai multă amărăciune.

27

OG
OG = Gravitația originală - gravitația berii. Este indicat sub forma unui număr de trei sau patru cifre, prin care amatorii determină dacă berea este densă sau nu.

19 °P

EBC
EBC = (European Brewing Convention) - standarde de fabricare a berii la nivel european, care sunt stabilite prin convenția berarii europene. Această abreviere se referă în principal la intensitatea culorii malțului.

30

Doppelbock este o bere germană tare şi, de regulă, de culoare închisă, a cărei istorie se consideră că derivă de la o bere istorică, care, deşi foarte schimbată, se prepară şi în prezent.
Doppelbock este perfectă pentru o seară de iarnă geroasă. Şi care ar fi simbolul sosirii iernii adevărate în Germania? Bineînţeles, Stollen – cozonac tradiţional de Crăciun, bogat presărat cu zahăr pudră, condimente, stafide şi fructe confiate. Anume din aceste considerente, berarii de la Holz au preparat o versiune de iarnă a Doppelbock cu rom austriac condimentat Stroh, fructe uscate şi fructe confiate - STOLLEN DOPPELBOCK.
După ce aţi gustat Stollen Doppelbock de la Holz, nu uitaţi să puneţi deoparte câteva sticle, deoarece soiurile tari, au capaciatatea să-și îmbunătăţească gustul de-a lungul anilor!